Lauantai 21.10.2017
Nimipäivää viettää tänään
Ursula
Suomeksi
På Svenska
In English
на русском языке
Auf Deutsch
en Français
en Español
in Italiano
在中國
Olet tässä:  Etusivu › Ajankohtaista

Lohjan matkailugaalassa 3.3. palkittiin useita matkailun menestyjiä

04.03.2017

Lohjan matkailugaalassa 3.3.2017 myönnetyt palkinnot

  1. Vuoden matkailutulokas

  2. Vuoden yllättävä digitalisoituja

  3. Vuoden opas

  4. Vuoden iloisin yritys

  5. Vuoden tapahtuma

  6. Paras yhteistyökumppani

  7. Vuoden 2016 matkailuyritys

Vuoden matkailutulokas 2016, Cafe Aurlahti ja yrittäjä Riku Loman

Cafe Aurlahti herätti aktiiviseen henkeen yhden lohjalaisten tärkeimmistä kesäisistä olohuoneista. Yrittäjä Riku Loman antoi rohkeasti jo ennakkoon sekä kuluneen kesän aikana omat kasvonsa yrityksen toiminnalle ja toimi ahkerasti ja avoimesti somessa asiakkaille vastaillen ja ideoita keräten ja kuunnellen. Cafe Aurlahti lähti ennakkoluulottomasti kehittämään piristystä Lohjanjärven rannalle ja samalla myös työllisti useita nuoria ja osoitti hienoa yhteistyökykyä. Cafe Aurlahti lupasi aiempaa laajemmat aukioloajat ja sen myös piti, sateessa, tuulessa, tuiskussa ja ilman asiakkaiden häiritsemistä. Uudistettu palvelu keräsi kiitosta kesän aikana ja sai asiakkaat tulemaan yhä uudelleen aurinkopäivien pitkistä jonoista huolimatta. Cafe Aurlahden yrittäjällä Riku Lomanilla oli ihailtavaa rohkeutta, idearikkautta, aktiivisuutta, palveluhenkisyyttä ja teräsmiesmäistä kestävyyttä.

Yllättävä digitalisoituja, Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Tämän päivän matkailussa digitalisoituminen on päivän sana. Kehitys kulkee ja asiakkaat ottavat nopealla vauhdilla uusia tekniikoita käyttöön ja odottavat palveluntarjoajilta samaa. Tätä kehitystä ei voi pysäyttää nyt eikä jatkossa, se on tullut jäädäkseen. On olemassa matkailukohde Lohjalla, jossa vuosittain käy suuret määrät vierailijoita. Kohteessa käydään vain piipahtamassa, tavataan koskettavien asioiden äärellä, sukulaisia ja tuttavia. Kohde on yksi selkeimmistä Lohjan maamerkeistä ja se näkyy kauas erottamattomana osana kaupunkisilhuettia. Kohde on ollut paikallaan jo 1400-luvun loppupuolelta, Lohjan Pyhän Laurin kirkko. Kaikessa jykevyydessään ja pysyvyydessään kirkko ja sitä hoitava seurakunta on kehittänyt uusia keinoja päästä sisälle kohteen edustamiin tarinoihin. Viime vuoden aikana tuli vierailijoille käyttöön uusi mobiilisovellus, jonka avulla voi kiertää kauniisti ylläpidetyn ja vanhoja sukujen tarinoita huokuvan Pyhän Laurin kirkkomaan. Helsingin yliopiston kanssa yhteistyönä netistä löytyy tarkat tiedot kaikista kohteen kauniista maalauksista ja tarinat niiden takaa. On hienoa, että vanha ja historiallinen kohde haluaa ja pystyy uudistumaan ja on mukana kehittämässä uusia keinoja tullakseen lähemmäksi tämän päivän asiakaan tarpeita. Yllättävä digitalisoituja on Lohjan Pyhän Laurin kirkko ja tekijänä Lohjan seurakunta. Palkinnon vastaanottivat hautausmaan päällikkö Pekka Huttunen ja kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Paul Packalén.

Vuoden opas 2016, Jarmo Kuningas

Vuoden 2016 oppaana palkittiin henkilö, joka on monipuolinen, aktiivinen ja alati joustava. Tämän oppaan panos näkyy monessa asiassa, mitä Lohjan alueen matkailussa kehitetään. Hän on aina valmis auttamaan, suunnittelemaan ja osallistumaan toteutukseen. Tämän oppaan pääsääntöisin toimintapaikka on ollut Tytyrin kaivosmuseo jo kahdeksan vuoden ajan. Voisi sanoa, että hän on nimensä mukaisesti Tytyrin Kingi. Tämän oppaan panos on erittäin merkittävä myös siinä, että Tytyrissä edelleen on matkailutoimintaa ja varsinkin siinä, että kaivosmuseon toiminta saatiin uudelleen käyntiin lyhyen sulkemisen jälkeen keväällä 2009. Kingi on ollut vahvasti vaikuttamassa uuden Elämyskaivoksen sisältöihin ja kehittämiseen ja hänestä on tullut Tytyrioppaiden vahva tukipilari. Kuningas toimii myös Lohjan oppaat ry:n puheenjohtajana ja jaksaa järjestää muille oppaille lisäkoulutusta ja tutustumiskäyntejä Lohjan ulkopuolelle. Kuningas pystyy olemaan yhtä lailla arvokas kuin leikitellä Tytyrissä lapsivieraiden hauskuuttamiseksi. Vuoden 2016 oppaaksi valittiin Jarmo Kuningas.

Vuoden iloisin yritys 2016 Unkanbaari ja yrittäjät Harri ja Janne Teperi

Yrittäjän arjessa on valtavasti haasteita. Säädökset, lait ja erilaiset vaatimukset piinaavat, asiakkaat esittävät toiveita ja antavat näkyvästi palautetta kaikesta mitä teet. Eri tahot käynnistelevät kilpailuja, joissa menestyminen vaatii jatkuvaa rummutusta ja läsnäoloa ja pitävää yhteistyöverkkoa. Yhtä asiaa ei pidä unohtaa kaiken viisaan ja järjellisen joukossa ja se on huumori työssä. Tänä vuonna haluttiin palkita yritys, Unkanbaari, mikä on eittämättä Lohjan iloisin yritys. Unkanbaarin yrittäjät Harri ja Janne Teperi ovat varsinaisia heittäytyjiä ja arjen sankareita. He tarttuvat upealla huumorilla ajankohtaisisesti polttaviin aiheisiin ja tekevät siitä valttikortin sunnuntaibuffetin myynnin edistämiseksi. Yrittäjät ovat aktiivisesti somessa markkinoimassa palvelujaan ja tekevät someviestinnästä hyvällä huumorintajulla höystettyä tarinnallista kerrontaa. Unkanbaari palvelee valtavaa määrää kesämökkiläisiä vuosittain ja siinä joukossa menee myös paikallisesti mökkeilevät presidentilliset arvovieraat. Unkanbaari on mukamas bensa-asema, mutta sen lisäksi luomukauppa, kukkakauppa, hartauspaikka, konserttipaikka, karaokemesta ja vaikka mitä. Todellinen Karjalohjan kokoontumispiste, jossa yrittäjien ja oikean palveluasenteen rooli on todella merkittävä. Yritys sijoittui kolmanneksi Eläkeyhtiö Varman Suomen iloisin yritys äänestyksessä. Lohjalla Unkanbaari on ylivoimaisesti Lohjan iloisin yritys.

Vuoden tapahtuma 2016, Menneen Ajan joulumarkkinat

Länsi-Uudenmaan viimeisin matkailun tulo- ja työllisyysselvitys valmistui marraskuussa 2016. Selvityksestä kävi ilmi myös kuntakohtaisesti, mitkä ovat tärkeimmät syyt saapua eri kaupunkeihin. Lohjalle matkailijoiden tärkein saapumissyy oli tapahtumat. Lohjalla on yksi tapahtuma mikä on toistaiseksi ylitse muiden, se on Menneen Ajan joulumarkkinat. Joulumarkkinat kerää kahden päivän aikana, keskellä pimeintä talvea, Keski-aikaisen kirkon ympäristön n. 20.000-30.000 kävijää, yli 200 myyjää ja järjestettiin jo 22 kerran. Lohjan joulumarkkinat saavat kiitosta kansainvälisiä kävijöitä myöten tapahtuman tunnelmasta, monipuolisesta tarjonnasta, aitoudesta ja tarjonnan laadukkuudesta. Tämä on tapahtuma, mikä saa bussivirrat valumaan Suurlohjankatua aina joulukuun toisena viikonloppuna ja jättämään asiakkaita paikalle ulkomaita myöten. Mennen Ajan joulumarkkinat on ideoinut herra, joka monien muidenkin tapahtumien takana vaikuttaa ja nimittää itseään Lohjan viralliseksi kylähulluksi, Jorma Kuosmanen. Tällaisia ideoita ja kylähulluja tarvitaan, jotta jälleen uusia tapahtumia syntyy ja vanhoja jaksetaan kehittää. Tapahtuman idean isä, Kuosmanen, toimii edelleen joulumarkkinoilla itseoikeutettuna joulupukkina. Tänä vuonna palkittiin kunniamaininnalla 2016 tapahtumana Menneen Ajan Joulumarkkinat. Palkinnon vastaanottivat tapahtuman idean isä Jorma Kuosmanen, nykyinen markkinakoordinaattori Kalle Ryökäs, sekä vuosia tapahtuman ylintä vetovastuuta kantanut Eero Ahtela.

Paras yhteistyökumppani 2016, Metro-pikatukku Lohja

Parhaan yhteistyökumppanin ehdotuksia kysyttiin alueen yrittäjiltä ja seuraavat tahot saivat ääniä:

Lohjan teatteri, Lohjan harrastajanäyttelijät, Kaffela, Kisakallion Urheiluopisto, Paloaseman panimo, taiteilija Jenni Tieaho, Mainostoimisto Graft Jussi Taipale ja Cafetoria Roastery

Parhaaksi yhteistyökumppaniksi 2016 valittiin kuitenkin Lohjan Metro -pikatukku. Pikatukku ei ole matkailualan toimija, mutta on tärkeä yhteistyökumppani monelle matkailualan toimijalle päivittäisessä arjessa. Tässä Gasthaus Lohjan perustelut miksi:

”He ovat alusta alkaen kuunnelleet ja toteuttaneet toiveitamme tuotevalikoimiin,

antaneet asiantuntevaa apua mm juomavalikoimiin. He ovat joustaneet

toimitusaikatauluissa ja jopa toimittaneet yksittäisiä tuotteita henkilökuntansa

kotimatkalla meille.”

Suosittelija Gasthaus Lohja- Mervi Leinonen. Metrotukun palkinnon vastaanotti hallipäällikkö Krista Vainio.

Vuoden 2016 matkailuyritys, Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

Vuonna 2017 vietetään Suomi100- vuotta ja juhlavuoden teema on yhdessä. Tänä vuonna vuoden matkailuyritykseksi valittiin yritys, mikä edustaa nimenomaan Suomi100 juhlavuoden teemaa ja yhdessä tekemisen voimaa. Vuoden matkailuyritys, Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy, on tehokas verkostoija, kasvattanut yritysten osaamista ja laatua sekä toiminut tehokkaasti alueen markkinoinnin eteen.

Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy on yritysten omistama kaikkien yhteinen työkalu. Tällä yhteistyöllä on lähdetty kilpailemaan alueen ulkopuolisten kilpakumppaneiden rinnalle niin, ettei kilpailtaisi oman alueen sisällä keskinäisesti, vaan oltaisiin yhdessä vahvempia muiden alueiden tarjonnan rinnalla.

Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu on edelläkävijä digitalisoitumisessa ja tuonut ja tuomassa uusia avauksia alueen yritysten ja kuntien yhteisiksi työkaluiksi. Yritys on erityisen vahva somessa kaikkine kanavineen. Vuoden 2016 matkailuyrityksen toiminta on avointa. Länsi-Uudenmaan matkailuyhteistyöstä ottavat mallia myös muut Suomen matkailualueet omalle toiminnalleen.

Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu on uudistunut ja muokannut toimintamallia alueen ja yritysten toivomalla tavalla ja tarjoaa jälleen jatkossa entistä vahvemman ja sujuvamman mukaantulon yhä useammalle yhteistyökumppanille.

Vuoden 2016 matkailuyritys on Länsi-Uudenmaan Lumo Matkailu Oy ja palkinto ja kunniamaininta kuuluu niin Lumo matkailun toimitusjohtaja Jukka Punamäelle, hallitukselle kuin kaikille Lumon yhteistyöhön kuuluville alueen yrityksille.


Tuomaristoon kuuluivat:


Minna Ermala, matkailupäällikkö, Lohjan kaupungin matkailu,

Päivi Kallo, päätoimittaja, Etelä Suomen Media Oy

Päivi Kuitunen, puheenjohtaja, Lohjan Yrittäjät ry

Mika Kortelainen, johtaja, palveluliiketoiminta, Laurea AMK

Tapani Tapiola, yrityspalvelupäällikkö, Lohjan kaupunki

Jukka Punamäki, toimitusjohtaja, Länsi-Uudenmaan Lumo Matkailu Oy

Tero Eskola, johtaja, Kylpylähotelli Päiväkumpu, vuoden 2015 matkailuyritys


 
Olet tässä: Etusivu › Ajankohtaista
Sivun alkuun