Lauantai 27.05.2017
Nimipäivää viettää tänään
Ritva
Suomeksi
På Svenska
In English
на русском языке
Auf Deutsch
en Français
en Español
in Italiano
在中國
Olet tässä:  Etusivu › Ajankohtaista

Lohjalla vietetään kahvilapäivää 8.6.2017

26.05.2017

Lohjalla järjestetään valtakunnallisestikin mielenkiintoinen kahvilapäivä kesäkuun alussa torstaina 8.6.2017. Lohja onkin varsin sopiva paikkakunta kahvilapäivän järjestämiseksi, sillä n. 48 000 hengen kaupungissa on suhteessa todella suuri määrä kahviloita per asukas ja Lohjan kahvilakulttuuri on todella monimuotoinen. Lohjalta löytyy kaikkiaan lähes 30 kahvilaa. Kahvilapäivä on ainutlaatuinen, sillä tiedossa ei ole vastaavaa kahvilapäivän tapahtumaa Suomesta. Lohjalla kahvilapäivän tapahtumassa on tänä vuonna mukana ennätysmäärä kahviloita, peräti 19 kappaletta.

Maailmanlaajuisesti Suomen vahva kahvikulttuuri ja asema kahvinjuonnin kärkimaana on säilynyt. Suomalaiset kuluttavat kahvia noin 160 litraa asukasta kohti, eli noin 10 kg per asukas. Kahvin kulutus on pienen notkahduksen jälkeen jälleen vakiintunut. (Lähde: Suomen kahvi- ja paahtimoyhdistys)

Lohjan kahviloiden taso on todella hyvä. Lohjan kahviloista löytyy Keski-Eurooppalaista kahvila- ja palvelukulttuuria hyvin mukailevia viihtyisiä olohuoneita kulttuuritarjonnalla höystettynä kuin myös erityisen hyvässä konditoriamaineessa olevia herkuttelupaikkoja. Lohjan kahviloille on tyypillistä omat paikan päällä tehdyt leivonnaiset ja leivonnaisissa mahdollisimman pitkälle käytetyt läheltä hankitut raaka-aineet. Kahviloiden lisäksi Lohjanharjun kupeesta löytyy myös kaksi omaa kahvipaahtimoa Cafetoria Roastery ja Lohjan Kahvipaahtimo Cafe Carnevale.

Kuluneen vuoden aikana perustetut uudet kahvilat, PinkLemon ja Cafe Siilo, ovat tuoneet uutta tarjontaa kahvilakaupunkiin. PinkLemon on erikoistunut raakakakkuihin, vegaanituotteisiin ja gluteenittomiin vaihtoehtoihin sekä keväällä 2017 aloitti uuden afternoon tea- konseptin. Cafe Siilo tarjoaa mm. rohkeasti kaupunkiin paljon kaivattua monipuolista sunnuntaibrunssia. Yleisesti Lohjan kahviloissa on huomioitu hyvin yleisimmät ruokarajoitteet.

Kahvilapäivän ohjelmaan on luvassa kahvinjuonnin ja konditoriatuotteiden herkuttelun lisäksi mm. musiikki- ja tanssi- ja teatteriesityksiä. Jokainen kahvila järjestää omaa ohjelmaansa ja parhaiten kahvilakohtaiset ohjelmat löytyvät kahvilapäivän fb- sivuja seuraamalla tai suoraan kahviloista. Ohjelmat vaihtelevat kahviloittain.

Lohjan kahvilapäivän idea on lähtöisin Café Laurin ja St Honorén yrittäjiltä ja tapahtuma on Lohjan kahvilayrittäjien yhteinen, yritysvetoinen toteutus. Kahvilapäivä toteutetaan nyt jo neljännen kerran. Kahvilapäivää on vietetty aina kerran vuodessa, kesäkuun alussa.


Lisätietoja kahvilapäivästä

Café Lauri, Jukka Turunen, p. 0400-808 308, Kauppakatu 16, Lohja

Kaffela, Riikka Ventelä, p 044 244 0961, Kauppatori, Lohja

Kahvilapäivän omat Facebook-sivut: facebook.com/kahvilapaivalohja

Kahvilapäivässä ovat mukana mm: Awake Cafe, Cafe Lauri, St. Honorè, Kaffela, Kahvitupa Nina-Maria, Kahvila Kampus, Presso, Hilman herkku, Carnevale Coffee Roastery, Kahvila Mimosa, Cafe Aurlahti, Kioski Synnerberg, Kirppiskahvila Muru, Konditoria Pink Lemon, Lakeside Cafe, Lohjan Kaljaasi Lauttaravintola, Siilo Cafe & Catering, Vivamo ja Tuuheikko.

 
Olet tässä: Etusivu › Ajankohtaista
Sivun alkuun